HET VERHAAL

het verhaal van beluga loves you

Bij Beluga Loves You hechten we veel waarde aan de herkomst van onze ingrediënten. Herkomst is bij Beluga Loves You een rode draad door onze gerechten. Onze gerechten hebben altijd een frisse toon, met een hoofdbestandsdeel van hoge kwaliteit. Onze garnituren zijn altijd onderdanig aan het hoofdbestandsdeel.

Luxe Restaurant Maastricht | Michelin ster
Luxe Restaurant Maastricht | Michelin ster

Om te garanderen dat onze ingrediënten worden gewonnen met respect voor de natuur reist Servais een aantal keer per jaar af naar onze leveranciers. Tijdens deze reizen bekijkt hij hoe de leverancier omgaat met onze producten en of ze worden behandeld met respect voor de natuur. 

onze ingredienten

Onze ingrediënten hebben wij allemaal bewust gekozen. Wij kiezen altijd voor eerlijke ingrediënten, liefst uit de buurt.

ONZE KAVIAAR

Onze kaviaar is afkomstig van House of Caviar. Deze Steurkwekerij is gelegen aan de Kaspische zee waar steuren in het wild leven. Sinds 1998 is de steur een beschermde diersoort en sinds 2010 mag er  wereldwijd niet meer gehandeld worden in wilde kaviaar. Het mooie aan onze kaviaar is dat de steuren in een groot afgebakend stuk Kaspische zee leven en zich dus op natuurlijke wijze kunnen voeden, daardoor komt onze kaviaar qua smaak en structuur heel dicht in de buurt van de smaak en structuur van wilde kaviaar. Deze manier van kweken sluit naadloos aan bij onze gedachtegang wanneer we het hebben over respect voor de natuur en alles in hun waarde te laten.

Deze kweker slacht zijn steur pas voor kaviaar, wanneer hij ook het steurvlees heeft verkocht. Op deze manier gaat er niks van het dier verloren. Onze kaviaar is de Perle Imperial. Deze kaviaar is afkomstig van een hybride steur, een kruising tussen de Huso Dauricus en de Acipenser Schrenckii. Huso is de Beluga familie en Acipenser de Asetra familie. Kortom, dit is een kruising tussen een Beluga-achtige en een Asetra-achtige. Om kaviaar uit een steur te kunnen halen moet je deze eerst 14 jaar lang voeden en verzorgen. Na 14 jaar gaat de steur zijn eerste eitjes afzetten. Deze eitjes laten ze de steur gewoon opnemen met zijn lichaam. Dit doen ze omdat de kwaliteit bij de 2e keer eitjes veel hoger ligt. Als de kaviaar uit de buik wordt gehaald dan moet deze gepekeld worden. Na het pekel proces gaat de kaviaar luchtdicht in kiloblikken om te rijpen. Dat is nodig om de umami smaak van de kaviaar te versterken. Na een bepaalde periode (afhankelijk van de wensen van de afnemer) wordt het blik geopend en gecontroleerd op kwaliteit. Omdat de kaviaar aan de rand in contact is geweest met het blik, is deze gaan oxideren en dat heeft invloed op de kwaliteit. Bij Beluga Loves You serveren we enkel de kern van het kiloblik, omdat dit de hoogste kwaliteit kaviaar is.

Meer Lezen

Onze Truffel

Onze truffels komen ook uit Italië. Bij een klein eenmansbedrijf dat bestaat uit de eigenaar Cianni. Hij zoekt samen met zijn 2 zoons en hun truffelhond Dolly naar truffels. Deze leverancier zijn wij ook gaan opzoeken. Tijdens dit bezoek sliepen wij in een boerderij bij een boer die een tartufaio (truffelbos) heeft aangeplant. Truffelgroei is afhankelijk van veel verschillende factoren. De grondsamenstelling moet goed zijn én je hebt een eikenboom nodig. Daarnaast kost het veel tijd. Het kan makkelijk 5 tot 10 jaar duren voordat je truffelgroei ontstaat.

Er lopen overal paddenstoelensporen door de grond heen. Als twee of meer sporen zich kruisen en de zuurtegraad van de grond is goed dan kunnen er op die plek Truffels ontstaan. Dit gebeurt altijd in de buurt van de wortels van een eikenboom. De truffels kunnen tot een halve meter diep in de grond zitten. Vroeger werden varkens gebruikt om truffels te zoeken. Dit was echter niet handig, omdat je vaak voordat je het varken weg kon halen bij de truffel, deze de truffel al volledig had opgegeten. Tegenwoordig worden er honden getraind om te kunnen zoeken naar truffels. Zo heeft ook de hond van Cianni, Dolly, gezocht naar truffels in de tartufaio van de boer. Hij heeft er toen verschillende gevonden. Als de truffels uit de grond zijn gehaald dan worden deze heel secuur schoongemaakt en afgewogen. Dan worden ze met veel voorzichtigheid ingepakt en verzonden naar de afnemer. Het mooie aan het bedrijf van Cianni is dat het erg authentiek is. Er komen geen machines aan te pas. Wanneer ik truffels nodig heb dan kan ik hem een bericht sturen, en 2 dagen later liggen ze bij Beluga Loves You. Verser kan niet!

Meer Lezen
Luxe Restaurant Maastricht | Michelin ster
Luxe Restaurant Maastricht | Michelin ster

ONZE OESTER

Onze oesters komen uit Zeeland. In het dorpje Yerseke en worden geboren in de Oosterschelde. Wij gebruiken oesters van 6 jaar oud. De oesters worden als eitjes afgezet in de Oosterschelde. Als ze groot genoeg zijn worden ze in een net gestopt. Hierdoor kunnen ze niet uitzetten en moeten ze al hun energie stoppen in hun eigen vlees. Dit zorgt ervoor dat je een hele mooie vlezige oester krijgt. Het mooie aan De Oesterij in Zeeland vind ik ook weer het plezier, de passie en het respect voor de natuur waarmee deze producten worden gemaakt. Daarnaast is het een lokaal product, waarbij de leverancier gebruik moet maken van Nederlandse elementen om te kunnen produceren. Dat is heel knap! Wij hebben een speciale bereidingstechniek toegepast bij de oester. Daarom is het nu ons signatuur gerecht.

Onze oester is een triploïde oester. Dat wil zeggen dat hij 3 chromosomen heeft. Dit betekent dat hij zich niet kan voortplanten. Hoe kunnen er dan nieuwe oester ontstaan? Hiervoor moeten er elke keer 2 oester gekruist worden. Het voordeel van een triploïde oester is dat hij het hele jaar door gegeten kan worden. Normaliter is een oester het beste bij koude temperaturen. Graag willen gasten een oester in de zomerperiode eten. Als een oester in te warm water ligt, dan wil hij zich gaan voortplanten en gaat hij zich vermelken. Dit proef je aan de oester en dit is geen lekkere smaak. Bij een triploïde oester heb je hier dus geen last van en kun je het hele jaar door eten.

Als de oesters hun 6e levensjaar hebben gehad dan gaan ze naar de oesterput. Hier vindt de laatste cyclus plaats. Omdat de oesters vol zitten met zand worden ze hier nog een keer in zuiver zeewater gelegd waardoor de oester zichzelf gaat reinigen. Als al het zand weg is worden de oesters schoongemaakt, verpakt en naar ons opgestuurd. De oesters die vandaag bij ons binnenkomen zijn gisteren verpakt. Ook dit product is dus supervers.

Meer Lezen

Beluga Loves You
Plein 1992 12
6221 JP Maastricht
+31(0)43 321 3364